星期四, 12月 22, 2011

大廚出馬

今日冬至,好多家庭主婦要準備大茶飯!

馬沙雖然已成家立室8年,不過做節都係返老家,所以準備個肚返老家就得!

太座公司今日開聖誕 party, 每人要負責一樣食物,今年我就『認頭 』整沙律! 你地無睇錯,我亦都無寫錯, 『太座公司開聖誕 party, 『認頭 』整沙律!」! 點解會咁,因為馬沙由細到大都鐘意整嘢食! 每年太座公司開聖誕 party, 對馬沙嚟講, 都係一次表演嘅機會嚟!

今朝專登比平時早一小時起床, 整咗呢盤嘢比太座帶返公司。

各位觀衆.........  大廚出馬...........

Char's Salad With Smoked Salmon & Parma Ham (Italian Dressing)

4 則留言:

Ebenezer 說...

嘩!嫂夫人威盡啦,一定!!

Karen 說...

咁你放假時,有無做煮飯公?

不過,正所謂「美男廚房,食o左先講」,俾個機會等我和Ebenezer衣班熟的blogger試食,俾下意見好噃!

Bittermelon 說...

Oh, 果D係咪Parma ham?!!! 正呀!

Lisa 說...

Happy New Year :)